Krizni štab

Srbija: Maske ne moraju biti hirurške, ali je obavezno nošenje

  • 29.06.2020. 14:49

Krizni štab za suzbijanje virusa korona donio je na današnjoj sjednici odluku da od sutra na području grada Beograda bude obavezno nošenje maske u gradskom prevozu i svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Svi posjetioci i gosti tržnih centara, kafića, restorana, noćnih klubova, salona ljepote, teretana i slično, u obavezi su da sve vrijeme boravka u tim zatvorenim prostorima konstantno nose zaštitne maske, navedeno je u saopštenju sa sjednice Kriznog štaba, na kojoj je raspravljno o epidemiološkoj situaciji u Srbiji.

U saopštenju je istaknuto da maske i dalje ne moraju biti hirurške i da su prihvatljive sve nehirurške i zaštitne maske koje građani eventualno sami naprave.

S obzirom na različitu epidemiološku situaciju u gradovima na teritoriji Srbije, Krizni štab će postepeno donositi mjere u određenim gradovima, koje svakoga trenutka mogu biti pooštrene ukoliko se ne budu poštovale ili se budu pokazale kao nedovoljno efikasne.

Što se ostatka Srbije tiče, najsnažnija preporuka svim građanima je da u svim zatvorenim prostorima i prevozu nose zaštitne maske, održavaju razdaljinu, koriste dezinfekciona sredstva i redovno peru ruke.

U Srbiji su juče registrovana 254 nova slučaja zaraženih virusom korona, a na respiratorima je 31 pacijent. Do sada je ukupno registrovano 14.046 zaraženih.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?