"Budućnost Srbije"

Srbija je jedinstvena zemlja u kojoj su važni rad i rezultati

  • 19.04.2019. 19:44

Premijer Srbije Ana Brnabić poručila je da današnji skup u Beogradu pokazuje da Srbija nije podijeljena zemlja i podijeljeno društvo, već jedna, jednaka, jedinstvena i zemlja pristojnih ljudi u kojoj su važni rad i rezultati.

Brnabićeva je na skupu ispred Doma Narodne skupštine Srbije, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", naglasila da treba staviti tačku na podjele i one koji dijele Srbiju. 

Prema njenim riječima, oni koji žele podjele okupili su se prošle subote, a niko još nije čuo njihov ni plan ni program, ni viziju, već samo uvrede, psovke i prijetnje. 

Ona je navela da je danas u Srbiji duplo manje nezaposlenih, da ima sve jaču privredu. 

"Agencija za privredne registre u izveštaju za 2018. godinu navela je da je privreda zaposlila dodatnih 50.120 ljudi, da je neto dobit privrede skočila za 34 odsto", rekla je ona, dodajući da je od 2015. godine u Srbiji taj trend uzlazni. 

Brnabićeva je zahvalila svim prisutnim građanima i Srbije, Republike Srpske i regiona na podršci i povjerenju. 

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je da je današnji skup poruka jedinstva i snage srpskog naroda. 

"Danas je Srbija jaka i niko o njoj ne može da donosi odluke, a da se ona ne pita. Ovo je drugačija Srbija od one pre sedam godina", rekao je on. 

Dačić je dodao da je Srbija danas zemlja u kojoj se povećavaju plate i penzije, a smanjuje nezaposlenost. 

"Danas je Srbija poštovana zemlja u međunarodnoj zajednici, a u podslednjih godinu dana 13 zemalja je povuklo priznanje Kosova", istakao je ministar spoljnih poslova. 

Potpukovnik u penziji Dragutin Dimčevski, zamjenik komandanta 53. graničnog bataljona i komandujući u rejonu karaule Košare u vrijeme bitke poručio je da mu je u godini u kojoj obilježavamo 20 godina od početka NATO agresije pripala velika čast da sa svim građanima hrabre, nepokolebljive, ponosne Srbije podijeli sjećanje na hrabre junake koji su položili svoj živote na oltar otadžbine. 

"Košare su naša vojnička i duhovna vertikala, primer kako se brani otadžbina u krajnje nepovoljnim uslovima", rekao je on. 

Kampanja "Budućnost Srbije" počela je 7. februara, a cilj predsjednika Srbije Aleksandra Vučića bio je da, obilaskom svih okruga u Srbiji, građanima predstavi šta je do sada urađeno i šta su budući planovi, ali i da čuje sugestije i primjedbe građana. 

Vučić je ranije rekao da će skup u Beogradu biti najmasovniji miting u istoriji Srbije, te da očekuje dolazak u Beograd više od stotinu hiljada ljudi.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)