Aleksandar Vučić

Srbija dobija fabriku PCR testova

  • 01.05.2021. 13:25

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbija kreće u izgradnju pogona za sekvencioniranje genoma pri Institutu za molekuralnu biologiju.

On je najavio i gradnju fabike za PCR testove.

"Mogu da vam kažem da ćemo napraviti i fabriku za PCR testove čime ćemo problem testiranja riješiti zauvijek", napominje Vučić.

Dodaje da bolest neće da ode tek tako, ali da će biti i drugih virusa, i zato su ulaganja u zdravstvo od ključnog značaja.

"Moramo da budemo spremni za teže izazove, jer smo mogli da vidimo da je malo zemalja koje će stvarno da pokažu solidarnost", ocijenio je Vučić, prenose mediji.

On je dodao i da kod nas nije vijest da Srbija ima lijekove za liječenje korone, bamlanivimab, regeneron, remdesivir, a imaju ih samo četiri zemlje u Evropi.

Pošto će Srbija u aprilu imati manji deficit nego što se predviđalo, Vučić najavljuje još 15 milijardi RFZO-u za sve te stvari, što je oko 125 miliona evra.

Kaže i da će biti srećan kada Srbija dođe do tri miliona vakcinisanih i vjeruje da će se to postići uprkos neodgovornoj kampanji protiv vakcina.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.