Nebojša Stefanović

Srbija će se boriti do posljednjeg momenta da spriječi ulazak Kosova u Interpol

  • 26.10.2018. 10:52

Srbija će iskoristiti pravne, policijske i političke argumente kako bi spriječila ulazak jednostrano proglašenog Kosova u Interpol, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Stefanović je rekao da će se Srbija "boriti do posljednjeg momenta i uložiće svaki napor i energiju da dođe do dobrog rezultata". 

On je izrazio uvjerenje da postoji veliki broj zemalja koje nisu potkupljive i koje pravo, pravdu i borbu protiv kriminala posmatraju u profesionalnim okvirima, a ne da li će im "neko dati kofer novca ili neće". 

Stefanović je napomenuo da je poslao pismo svim državama članicama Interpola, sa ocjenom da bi članstvo samoproglašenog Kosova narušilo statusnu neutralnost, međunarodno pravo, interne propise. 

"Pogotovo što imamo ozbiljnu sumnju u profesionalnost i dobru volju policijskih organa sa Kosova i Metohije u smislu borbe protiv kriminala", kaže Stefanović za Televiziju "Prva". 

On je dodao da će sljedeće nedelje sa dijelom ministara i visokih državnika iz svijeta direktno razgovarati o tim argumentima. 

"Ako budu želeli da poštuju pravo i sopstvene propise, Srbija ima šansu da pobedi i pokaže da je ono za šta se zalaže bilo potpuno ispravno", rekao je Stefanović. 

On je dodao da nije naivan da misli da će Srbija jednim pismom ili susretom promijeniti tok i da će neke zemlje koje su namjeravale da glasaju za to, odustati, ali da neke možda hoće. 

"Postoje zemlje kojima je stalo do međunarodnog javnog prava, kojim je stalo da ipak postoji nešto što se tiče poštovanja rezolucije koje je sam Interpol donosio i zemlje koje se zaista zalažu da profesionalne policijske organizacije ne budu političke", rekao je Stefanović.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.