Aleksandar Vučić

Srbija će reagovati na zabranu ulaska Matiji Bećkoviću i drugima

  • 01.11.2018. 15:57

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Srbija reagovati na zabranu ulaska u Crnu Goru akademiku Matiji Bećkoviću, istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću i profesoru pravnog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici.

"Država Srbija mora da reaguje. Ovo je nešto čime sam bio šokiran, jer mi smo zabranili ulaz kriminalcima, licima sa poternica, licima koje pripadaju `kavačkom` i `škaljarskom klanu`, a neko drugi je kao odgovor, ili ne znam šta već, zabranio drugačije mišljenje", rekao je Vučić za Prvu televiziju.

Vučić je ocijenio da Crna Gora time uvodi, ne verbalni delikt, već delikt mišljenja, što je nezamislivo i nedopustivo u Evropi u 21. vijeku.

On je rekao da ga je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović informisao da je od kolega iz Crne Gore dobio informaciju da je za četiri lica odlukom vlade Crne Gore zabranjen ulaz, a kao objašnjenje navedeno je ugrožavanje sigurnosti Crne Gore.

"Ne znamo da li ima još nekih lica. Zvanično nismo ništa kao država dobili", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije rekao je da će nastojati da stupi u kontakt sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovćem, kako bi zamolio za drugačiju reakciju, više odgovornosti i ozbiljnosti.

"Ne bih voleo da Srbija, koja je bastion slobode iznošenja i prava da se iznose različite ideje, a u našoj zemlji slobodno iznose ideje oni koji su za nezavisno Kosovo, koji bi da cepaju druge delove teritorija i oni koji o Srbima u Crnoj Gori misle ovako i onako, koji su protiv ili za RS... Smatramo da je to demokratsko pravo svakog i ne želimo nikome da to ukinemo", naglasio je Vučić.

On je istakao da će se o konkretnim mjerama razgovarati, ako Srbija ne dobije "drugačiji, racionalniji i razumniji odgovor".

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.