Aleksandar Vučić

Srbija će biti snažan oslonac održavanju mira na zapadnom Balkanu

  • 03.10.2018. 12:05

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku predsjedniku Njemačke Frank-Valteru Štajnmajeru i kancelaru Angeli Merkel povodom Dana njemačkog ujedinjenja, istakavši da će Srbija biti snažan oslonac održavanju mira na zapadnom Balkanu, te da je "snaga NJemačke - snaga EU".

Vučić je izrazio uvjerenje da će NJemačka, uz jasnu viziju i mudre odluke, pomoći da se EU beskompromisno suoči sa postojećim izazovima i uspješno ih prevaziđe, te da je to od najvećeg interesa za evropsku budućnost Srbije. 

"Primite moje iskrene čestitke povodom Dana nemačkog ujedinjenja, uz najbolje želje za dalji napredak vaše zemlje i blagostanje svih njenih građana. Ovaj dan još jednom podseća na to da put uspeha Nemačke čvrsto počiva na jednakosti, pravdi i slobodi", naveo je Vučić. 

Vučić je potvrdio da će Srbija, kao pouzdan partner, biti snažan oslonac u održavanju mira i jačanju demokratije na zapadnom Balkanu, koji je, zahvaljujući Berlinskom procesu, krenuo putem stabilnosti i saradnje. 

"Ponosan sam što Srbija i Nemačka sada imaju najbolje odnose u svojoj istoriji i da su oni u znaku velikog međusobnog poverenja", naveo je Vučić i zahvalio za podršku NJemačke evropskom putu Srbije. 

On je podsjetio da je i ekonomska saradnja dvije zemlje u snažnom zamahu i da vjeruje da je povećanje broja njemačkih investicija odraz promijenjene slike o Srbiji i njenog većeg ugleda u NJemačkoj. 

"Zahvalan sam nemačkim kompanijama što u Srbiji obezbeđuju radna mesta za 50.000 radnika, ali i daju primer kako se posvećenim radom i marljivošću stiže do uspeha i boljeg standarda", navodi Vučić u čestitki. 

On je izrazio nadu da će i u narednim godinama srpsko-njemački odnosi napredovati na obostranu dobrobit i u duhu evropskih vrijednosti.