Srpska lista

Srbi životno ugroženi nakon formiranja vojske Kosova

  • 16.12.2018. 18:14

Srbi na Kosovu i Metohiji osjećaju se životno ugroženi zbog protivpravnog osnivanja takozvane vojske Kosova, koja ima za cilj da silom sprovede punu albansku dominaciju u južnoj srpskoj pokrajini, saopšteno je iz Srpske liste.

Srpska lista sa gnušanjem odbacuju ciničnu ocjenu predsjednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija da se Srbi "osjećaju sigurno" nakon stvaranja takozvane kosovske vojske, ukazujući da ova laž ima za cilj da se falsifikuje stvarno stanje na Kosovu i Metohiji i realnost predstavi na iskrivljen način. 

"Tačijev bezobrazluk je gotovo nadrealan, jer su samo u prvih šest mjeseci ove godine, po podacima međunarodnih organizacija, zabilježena 173 etnički motivisana incidenta i napada na Srbe, a do kraja godine ta brojka će vjerovatno narasti do 300", ukazuju iz Srpske liste. 

U saopštenju se ističe da je takozvana vojska Kosova ilegalna tvorevina i da je za Srbe nedvosmisleno antisrpska. 

"U njoj Srbi nikada neće dobrovoljno učestvovati, jer ona je stvorena da bi bila angažovana protiv srpskog naroda i Srbije i to je njen jedini mandat", upozoravaju iz Srpske liste. 

U saopštenju se navodi da Srbi na Kosovu i Metohiji ništa ne vjeruju Tačiju, a pomoć i podršku očekuju od svoje države Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića, kojeg podržavaju i jedino njemu vjeruju.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм