Kosmet

Srbi sa protesta u Kosovskoj Mitrovici poručili: Ostajemo ovdje!

  • 29.05.2019. 11:45

Srba u centru Kosovske Mitrovice su održali proteste. Lider Srpske liste Goran Rakić je poručuio okupljenima da treba da ostanu jedinstveni i da ne nasedaju na provokacije. Mi ćemo ostati ovdje, odavde nema nazad, poručio je Rakić.

Goran Rakić je rekao da onaj ko je zaista snažan ne pokazuje tu snagu iživljavajući se na starima i bolesnima, kao što se juče dogodilo.

"Ako žele da čiste dvorište, neka krenu od svog dvorišta. Svjedoci smo najveće nepravde kojoj nema kraja. Znam da ćete reći da je teško ostati pribran i smiren, ali apelujem da ne nasjedate na prookacije skuvane po receptima zapadne kuhinje", rekao je Rakić okupljenima u centru Kosovske Mitrovice. 

Naveo je da Srbi vjeruju predsjedniku Aleksandru Vučiću i da će Srbi ostati na Kosovu. Odavde nema nazad, poručio je Rakić. 

Specijalne jedinice NjSO (nekadašnje ROSU) upale su u utorak ujutru na teritoriju sve četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova i Metohije. Uhapšeno je 11 policajaca srpske nacionalnosti i devet civila iz Zubinog Potoka. 

Poslije pet sati policija se povukla, a prištinske vlasti su akciju pravdale borbom protiv korupcije i kriminala. Četiri osobe su povređene.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je stavljanje svih jedinica Vojske i policije Srbije u stanje pune borbene gotovosti. Zapadne sile su ocenile da je reč o prekoračenju mjera.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.