Srpska lista

Srbi na izborima da budu jedinstveni

  • 26.09.2019. 17:57

Srbi mogu opstati na Kosovu i Metohiji samo jedinstveni, uz punu podršku Srbije, što treba da pokažu i na izborima na Kosmetu 6. oktobra, poručeno je sa predizbornog skupa Srpske liste u Gračanici.

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da je 6. oktobar, dan kada će biti održani vanredni parlamentarni izbori na Kosovu i Metohiji, posljednji trenutak da Srbi pokažu jedinstvo, napominjući da nema podjela na one sjeverno i južno od Ibra.

"Zajedništvo sa državom Srbijom moramo pokazati na izborima 6. oktobra zaokruživanjem rednog broja 135. Srpska lista", poručio je Rakić.

Potpredsjednik Srpske liste Dalibor Jevtić upozorio je birače da glas za ostale liste, koje se, kako je rekao, predstavljaju kao srpske, znači "da nas na prostoru Kosova i Metohije bude sve manje".

Zamjenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da opstanka Srba na Kosmetu nema bez pomoći države Srbije, njene Vlade i predsjednika Aleksandra Vučića.

"Jedino je pobeda Srpske liste garant očuvanja veze između srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i države Srbije, ali i nastavka investicionog ciklusa Vlade Srbije koji će do kraja godine, sa više od 347 projekata, iznositi više od 100 miliona evra", naveo je Petković.

On je istakao da će u Gračanici ubrzo početi gradnja bolnice u vrijednosti oko dva miliona evra.

U prepunoj sali Doma kulture obratili su se i kandidat za poslanika iz Gračanice LJubinko Karadžić i student Dušan Borisavljević, koji je pozvao vršnjake da glasaju Srpsku listu, jer je ona garant opstanka i bolje budućnsoti Srba na Kosovu i Metohiji.
 

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок