Beograd

Spektakularan upad Žandarmerije tokom hapšenja kriminalne grupe

  • 14.01.2020. 12:41

U Srbiji su uhapšena 22 pripadnika dvije kriminalne grupe zbog organizovanja prostitucije na području Beograda, a među uhapšenima je i jedan policijski službenik, saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije.

U saopštenju se navodi da postoji osnovana sumnja da su se ove krimonalne grupe od marta do kraja novembra 2019. godine organizovale radi posredovanja u vršenju prostitucije.

Oni su na području Beograda u većem broju iznajmljenih stanova organizovali i pružali seksualne usluge za veći broj korisnika i na taj način pribavili znatnu protipravnu imovinsku korist.

Uhapšeni su po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemjesečnog predistražnog postupka sprovedenog u saradnji sa Službom MUP-a Srbije za borbu protiv organizovanog kriminala.

Jednu organizovanu kriminalnu grupu činilo je 16 lica, među kojima i policijski službenik zaposlen u Policijskoj upravi za grad Beograd, dok su dva lica u bjekstvu, a drugu je činilo osam lica.

Uhapšenim licima određeno je policijsko zadržavanje i privedena su u Tužilaštvo za organizovani kriminal radi saslušanja.

U prvoj grupi uhapšena su lica čiji su inicijali T.D, G.Š, M.S, P.D, M.J, J.Z, R.N, S.N, LJ.P, K.D. i V.R, a u drugoj M.T, V.Đ, V.P, T.J, S.N, M.R, S.D. i T.H.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.