Pola sata reanimacije

Spasila "mrtvog" mladića: Sestra govorila da je preminuo, ali doktorka nije odustajala

  • 06.09.2018. 15:57

Dežurna smjena Doma zdravlja u Ljigu spasila je sigurne smrti mladića iz Beograda (1988) koji se u toku vožnje u selu Moravci, našao u kritičnom zdravstvenom stanju.

Od sigurne smrti spasila ga je požrtvovanost dežurne ekipe, u kojoj se posebno istakla doktorka Greta Vujaković, koja ni poslije pola sata reanimacije nije htjela da prihvati da je mladić mrtav.

Danijela Gajić, koja se sasvim slučajno zatekla tu i bila svjedok ovog događaja, izjavila je da je čekala u redu Doma zdravlja kada je u jednom trenutku neko javio da je pozlilo nekom momku u toku vožnje i tada "nastala prava jurnjava i pakao".

"Mladića dovoze u kritičnom stanju, bio je modar. Doktorka izdaje jasna uputstva, daju mu adrenalin, kiseonik i priključuju na sve moguće terapije, međutim, sve je uzalud. U jednom sam trenutku čula medicinsku sestru kako u suzama govori doktorki Greti da je mladić mrtav, ali ona odbija tu činjenicu, i nastavlja da se bori za njegov život. Poslije pola sata aktivne borbe uspjela je i vratila u život ovog mladog momka", ispričala je Gajićeva za Glas zapadne Srbije.

Dom zdravlja u Ljigu brine o 12.400 osiguranika. Lokacija ove zdravstvene ustanove je takođe problematična, jer se nalazi na raskrsnici autoputa i Ibarske magistrale, pa su pacijenti izloženi riziku zbog velike frekvencije saobraćaja.

S druge strane, dodatni problem predstavlja i činjenica da Dom posjeduje samo dva sanitetska vozila koja su zajedno stara pola vijeka, jedan oko 35 godina, a drugi je nešto mlađi.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.