Napadalo pola metra

Snijeg spriječio nastavu, đaci nisu mogli do škole

  • 10.01.2019. 10:29

U opštini Novo Brdo na Kosovu i Metohiji većina učenika jutros nije otišla u školu jer je visina snijega i pola metra, rečeno je Srni u preduzeću za održavanje puteva u Novom Brdu.

Najteža situacija je u brdsko-planinskim selima poput Tirinca, Jasenovika i Zebince, do kojih se jutros nije moglo doći. 

Na području Kosova i Metohije saobraćaj se odvija otežano, zbog snježnih padavina, a na većini putnih pravaca preko planinskih prevoja Prevalac u opštini Štrpce, područje Dragaša i Gore, te rejon Peći zabranjeno je kretanje za teretna vozila, saopšteno je iz Kosovske policijske službe. 

Na magistralnim putevima prvog reda saobraćaj se odvija teško ili je u prekidu, a slično je i u regionu Osojanske kotline, te u opštinama Leposavić i Zubin Potok. 

Direktor Javnih službi u opštini Gračanica Vladica Trajković rekao je da je saobraćaj normalizovan u opštini, te da se so i rizla redovno sipaju po putevima. 

On savjetuje vozačima da prilagode brzinu uslovima puta jer na pojedinim dionicama jak vjetar neprestano nanosi velike količine snijega. 

Iz Kosovske policijske službe jutros su ponovo upozorili vozače da neće dozvoliti kretanje vozilima bez odgovarajuće zimske opreme, kao i da će svako prekoračenje brzine biti najstrože kažnjavano.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.