Međunarodne vojne igre

Snajperista Vojske Srbije najprecizniji 

  • 13.08.2019. 16:05

Desetar Vojske Srbije Ivan Obrenović osvojio je prvo mjesto u konkurenciji mješovitih snajperskih parova iz 21 zemlje na Međunarodnim vojnim igrama u Bjelorusiji, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane Srbije.

Obrenović, koji je pripadnik Specijalne brigade Vojske Srbije, takmičio se u paru sa pripadnikom Oružanih snaga Uzbekistana, a na uspjehu mu je čestitao ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin. 

Ekipa Vojske Srbije drugi put se takmiči u disciplini "Snajperska granica" koja se održava blizu grada Brest u Bjelorusiji. 

"Snajperska granica" jedna je od 32 vojne discipline na ovogodišnjim Međunarodnim vojnim igrama koje se od 3. do 17. avgusta održavaju u 10 zemalja - Rusiji, Azerbejdžanu, Jermeniji, Bjelorusiji, Indiji, Iranu, Kazahstanu, Kini, Mongoliji i Uzbekistanu. 

Broj učesnika prelazi 5.000, svrstanih u 223 ekipe iz 39 zemalja iz Evrope, Azije, Afrike, Centralne i Latinske Amerike, navodi se u saopštenju. 

Prošle godine u takmičenju mješovitih snajperskih parova potporučnik Vojske Srbije Đorđe Lapčević osvojio je prvo mjesto u konkurenciji 18 mješovitih snajperskih parova.