Nakon hapšenja osumnjičenog

Snaha ubijenog Gorana: Ko mi ubi dijete, oči da mu izvadim

  • Извор: Телеграф
  • 22.10.2021. 08:45

Osumnjičeni za ubistvo tročlane porodice Đokić, Gorana, Gordane i Lidije iz Aleksinca priveden je u četvrtak. Riječ je o Goranovom bratu od tetke, koji je vatrogasac u penziji.

On je često prao Goranova kola, pošto on nije imao povjerenja u radnike perionice sve zbog sefova koje je držao u automoboilu. Osumnjičeni je navodno unaprijed sve isplanirao, pripremio naftu, našao rupu gdje će zakopati tijela, odveo ih tamo, ubio i zapalio.

Kako je portalu "Telegraf" rekla Goranova snaha Verica Đokić, ne zna ko je podigao ruku na "ono njeno malecko dijete od 25 godina". Kako je rekla, policiju nije vidjela u selu, jer nije bila tu.

"Da znam ko je to uradio da mom djetetu mu oči izvadim! To je naše dijete! Nismo pri sebi!", rekla je Goranova snaha Verica potvrdivši da Goran ima brata od tetke kog mediji sumnjiče za masakr.

Podsjetimo, policija je privela jednu osobu za koju se osnovano sumnja da je učestvovala u monstruoznom ubistvu tročlane porodice Đokić u selu Moravac kraj Aleksinca.

Kako je saopštio MUP, pronađena je i značajna količina novca koja je pripadala ubijenoj porodici, a u prostorijama, odnosno na imanju koje je koristio osumnjičeni, pronađeni su još neki predmeti koji su, bez svake sumnje, bili deo ovog strašnog i monstruoznog ubistva.

Osumnjičeni je priveden i po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu određeno mu je zadržavanje do 48 sati, zbog osnova sumnje da je učestvovao u izvršenju krivičnog djela teško ubistvo.

Podsjetimo, Đokići su posljednji put viđeni u noći između subote i nedjelje, 26. na 27. septembar, kada su iz sela Moravac, gdje su bili od Goranove majke na večeri, krenuli put Aleksinca gdje žive.

Njihov folksvagen pasat crne boje snimila je nadzorna kamera na perionici, kod mosta u Žitkovcu i od tog trenutka, i vozilo i tročlana porodica kao da je u zemlju propala.

Tijela porodice Đokić, pronađena su u subotu, 2. oktobra, nakon šest dana potrage u ataru sela Moravac, gdje su kobne večeri i bili u posjeti Goranovoj majci. Na putu do kuće njih su ubice presrele, otele, a potom hicima iz pištolja hladnokrvno ubile.

Nakon zločina, tijela Đokića su spaljena, dok je njihov automobil odvezen na drugu lokaciju, 10 kilometara dalje, i tu zapaljen kako bi se prikrili tragovi.

Najprije je u selu Tešica pronađen njihov zapaljeni pasat, a nekoliko sati kasnije i njihova tijela u blizini divlje deponije u Moravcu.

Тагови: