Fondacija pokreta Levijatan

Skupili 100 hiljada potpisa: Traže OSAM godina zatvora za zlostavljače životinja

  • 31.05.2019. 18:17

Fondacija pokreta Levijatan uspjela je u roku od 37 dana da skupi čak 101.273 potpisa u okviru peticije koju su pokrenuli za podnošenje inicijative za pooštravanje kazni zlostavljačima životinja!

Nedavno je zbog velikog broja zlostavljača, ali i blagih kazni, Levijatan krenuo u prikupljanje potpisa, a kako je rečeno, u narednom periodu potpise će predati Skupštini.

"Dobili smo podršku iz cijele Srbije, a takođe i iz dijaspore. Mislim da ovom količinom potpisa imamo legitimitet da u ime naroda tražimo oštro povećanje kazni iz Krivičnog zakonika u članu 269, tačke 1, 2 i 3. Tražićemo i da se oformi specijalno odeljenje u okviru MUP koje će se baviti samo ekstremnim nasiljem nad životinjama", kaže za Kurir Pavle Bihali, izvršni direktor Fondacije pokreta Levijatan.

On dodaje da će za ono djelo gdje je kazna zatvora zaprijećena do tri godine, Levijatan predložiti da ona bude do osam godina.

"To je za masovno ubijanje pasa i životinja, koristoljublje... Smatram da će oštrije kazne spriječiti druge bolesnike da se razvijaju i čine ta djela", istakao je on.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.