Đilas i Jeremić

Skrivaju se iza građana: Opozicija pokušava da preotme proteste

  • 15.03.2019. 09:37

Advokat Rajko Danilović kaže da lideri opozicije Dragan Ðilas, Vuk Jeremić i ostali pokušavaju da preotmu proteste od građana, dok se iza građana sve vrijeme skrivaju.

"To im neće uspjeti, jer promjene moraju da postoje u političkom biću, a toga nema. Narod nije naivan i to im neće dozvoliti", rekao je Danilović za “Politiku”.

Podsjeća da su protesti sastavni dio demokratskog društva i političkog života, jer utiču na vlast i njihov su korektor. Oni iniciraju promjene ali, kako kaže, sami po sebi nisu suštinski važni.

Danilović naglašava da je pitanje svih pitanja za Srbiju ulazak u EU, a da tome prethodi još važnije pitanje, višedecenijski problem rješavanja kosovske krize.

"To danas u pravoj političkoj areni odgovorno pokušava da riješi (predsjednik Srbije) Aleksandar Vučić , sa namjerom da pronađe rješenje za taj veliki problem našeg naroda", istakao je advokat.
Uprkos brojnim preprekama, ističe, Vučić nije ni jednog trenutka odstupio od ulaska u EU.

"Umjesto da u tome ima najširu podršku svih slojeva društva, otpor postaje sve veći. I to, kako na Kosovu, čak i jače, ovdje u Srbiji. Rješenje je neminovno, a otpor je posljedica i emocija i politike", dodao je Danilović.

Kakon kaže, uzvikivanjem parola “Kosovo je Srbija” ne rješava se ništa, problem se samo pojačava.

Upitan kako vidi rješenje pitanja Kosova, on je rekao da bi volio da se riješi dogovorom uz obostrane kompromise, poslije čega bi Kosovo kao država postalo dio EU, a vjerovatno i članica NATO-a.

Тагови: