Situacija na jugu Srbije se normalizuje

  • 12.01.2021. 09:52

Situacija sa poplavama na jugu Srbije se normalizuje, kiša je prestala i rijeke se polako povlače u svoje vodotokove, izjavio je Vlada Plemić iz Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

"Najveći problem imali smo sa bujičnim potocima koji ni na karti nisu postojali i oni su se usled velikih padavina aktivirali i popunili sve depresije i mesta koja su odavno postojala kao opasnost", rekao je Plemić.

On objašnjava da je 8. i 9. januara pala velika količina padavina i da je došlo do topljenja snijega i obilne kiše, te da niko nije mogao da predvidi tolike padavine.

Plemić ističe da u ovom trenutku nigdje nije kritična situacija i nigdje ne prijeti da bude kritična.

"Od 23.00 časa do jutra naše ekipe su imale samo manja crpljenja vode", rekao je Plemić za RTS.

On navodi da ima, međutim, malo oscilacija između gornjeg i donjeg toka Nišave, Toplice i Južne Morave, ali da to neće imati uticaja.

Plemić kaže da je oko 10.680 domaćinstava bez struje i da "Elektrodistribucija" ulaže nadljudske napore da riješi probleme.

Vanredna situacija je na snazi u Leskovcu, Doljevcu, Bojniku, Vlasotincu, Vladičinom Hanu, Gadžinom Hanu i Nišu, gdje su obilne kiše zamutile sva izvorišta.

Obilne kiše koje su na jugu Srbije padale proteklih nekoliko dana donijele su velike nevolje stanovnicima kojima su poplavljena domaćinstva, oranice i plastenici.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина