Momčilo Dujović

Sin političara osumnjičen sa saučesništvo u ubistvu na slobodi

  • 03.08.2019. 09:45

Momčilo Dujović (21), koji je 6. jula uhapšen zbog sumnje da je pomogao sestri Jeleni Špagović (25) u brutalnom ubistvu Beograđanke Majde Garović (80), pušten je iz pritovora, saznaje "Blic".

Kako nezvanično saznaju, Dujović je pušten iz pritvora jer protiv njega za sada nema mnogo dokaza, a na saslušanju je i Špagovićeva poricala da on ima ikakve veze sa surovim zločinom.

Špagovićeva, djevojačko Dujović, i dalje se vodi kao glavna osumnjičena za ubistvo Majde Garović, saznaje "Blic".

Jelena i Momčilo djeca su srpskog političara Saše Dujovića, inače bivšeg poslanika i bivšeg visokog funkcionera "Srpske desnice". Dujović je potvrdio da je njegov sin, nakon gotovo mjesec dana, pušten iz pritvora.

"Sin mi je pušten iz pritvora, ali zašto su ga pustili ne znam, vjerovatno postoji razlog... možda zato što ništa nije kriv. Ali ne bih ništa da prejudiciram, tu su nadležni istražni organi koji su merodavni za to. Ne pušta se iz zatvora neko tek tako... Ja kao roditelj naravno da osjećam olakšanje što je moj sin na slobodi, ali šta će i kako dalje biti, vidjećemo", rekao je Dujović za "Srpski telegraf".

Istraga ubistva Majde Garović i dalje je u toku, a prema do sada poznatim informacijama, motiv za svirepi zločin najverovatnije je bio novac. Naime, Špagovićeva, koja je inače medicinska sestra, starici je dugovala oko 2.500 evra.

Ono što za sada policija sumnja jeste da je Jelena Špagović 15. juna usmrtila staricu, a potom uz pomoć brata Momčila, njeno tijelo prevezla u vikend-naselje kod Krčedina i zapalila je u kontejneru.

Špagovićeva i Dujović uhapšeni su 6. jula, nakon čega su saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici i njima je određen pritvor u trajanju do 30 dana.

Kako su za "Blic" ispričale komšije porodica Garović i Špagović u Zemunu, koje inače dijeli samo ograda, Jelena posljednjih godinu dana, otkako se rastala od supruga, nije živjela u toj kući.

Komšije su ispričale da im nije poznato u kom trenutku i iz kog razloga je Jelena od Majde pozajmila novac.

Ono što je evidentno na društvenim mrežama žrtve i osumnjičene jeste da su njih dvije ostale u kontaktu i nakon Jeleninog odlaska iz kuće Špagovića. U prilog tome govore i javne poruke na njihovim Fejsbuk profilima. Majda je redovno hvalila Jelenine fotografije na kojima je sama ili sa djecom, ostavljajući komentare poput "lijepo", a Jelena joj je odgovarala samo emotikonima koji označavaju smijeh. Nije poznato da li se u međuvremenu nešto u njihovom odnosu promijenilo. Komšije su ispričale da se Jelena razvela od supruga, a da su je viđali samo kada sa sinom dolazi u posjetu.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)