Sin jedinac nastradalog pilota za tragediju saznao na internetu: Tata je poginuo na slobodan dan

08:29, 27.09.2020.
Izvor: Kurir
Sin jedinac majora Dejana Krsnika, koji je nastradao u padu vojnog aviona zajedno s kapetanom Zvonkom Vasiljevićem, rekao prijateljici da je za nesreću čuo na vijestima.

"Pročitao sam na internetu, na vijestima, da je pao avio. Kad je stigla informacija da je riječ o vojnom avionu MIG 21, znao sam da je tata u njemu, ali sam se nadao da se katapultirao i da je preživio."

Ovo je, kako Kurir saznaje, svojoj prijateljici ispričao sin majora Dejana Krsnika (49), koji je u petak ujutru poginuo u padu vojnog aviona u selu Brasina kod Malog Zvornika, zajedno s kolegom Zvonkom Vasiljevićem (43), kapetanom prve klase. Podsjetimo, tragedija se desila oko 9.15 sati, a Krsnik i Vasiljević poletjeli su sa aerodroma u Batajnici kako bi izvršili redovni letački zadatak.

Prima saučešće

Sin jedinac majora Krsnika juče je s majkom primao saučešće u stanu u Zemunu. Njegova prijateljica kaže da joj je ispričao šta se dešavalo kobnog dana.

- Rekao mi je da je Dejan u petak trebalo da bude slobodan, ali su ga zvali s posla i molili ga da dođe na aerodrom kako bi letio s Vasiljevićem. Dejan je pristao da i na slobodan dan radi - kaže prijateljica.

Prema njenim riječima, Dejanov sin se do posljednjeg trenutka nadao da mu je otac preživio nesreću.

- U početku niko nije znao šta se dešava. Dejanovog sina su zvali prijatelji, rodbina, kolege, raspitivali se kako je. Poslije nekoliko sati su mu javili da je poginuo, a on je morao da to saopšti majci. Rekao mi je da mu se čitav svijet srušio, da je u tom trenutku ispustio slušalicu koju je držao - priča sagovornica i nastavlja:

- Pitala sam ga da li zna šta je uzrok tragedije, rekao mi je da ne zna, da im još ništa nisu saopštili, te da će istraga utvrditi šta se dogodilo.

Krsnikovi prijatelji i kolege kažu da je bio veliki profesionalac i da je prošao sva ratišta.

- Major je uskoro trebalo da ode u penziju, ovo mu je bio među posljednjim zadacima u vojsci. Planirao je da, kad se penzioniše, nastavi da radi kao instruktor letenja u pilotskoj akademiji u Vršcu, koju pohađa i njegov sin. Prošao je sva ratišta, a učestvovao je i u odbrani zemlje 1999 - kaže prijatelj.

Bili ponos

Lijepe riječi za njega imaju i komšije iz Zemuna, navodeći da je bio veliki gospodin.

- To je divna i staložena porodica, sada je ostala bez stuba. Dejanovi sin i žena treba da budu ponosni - rekao je komšija.