Potpredsjednik Srpske liste

Simić: Nekome se žuri da što prije završi sa Srbima na Kosmetu

  • 22.12.2018. 10:18

Potpredsjednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da sve što se desilo na Kosmetu u poljednje vrijeme govori o tome da se "nekome žuri da što prije završi sa Srbima u južnoj srpskoj pokrajini".

"Kada je u pitanju žurba kako bi se postiglo kompromisno rešenje, to je i pozitivan stav, ali to da neko misli da na brzinu reši pitanje na taj način da će proterati Srbe sa Kosmeta kod srpskog naroda izaziva zabrinutost i strah", rekao je Simić za RTS.

On je naveo da su Srbi na Kosmetu zahvalni zvaničnom Beogradu na svemu što čini za njih, a da su apsolutno razočarani u međunarodnu zajednicu čije su osude poteza Prištine preblage.

Govoreći o nastavku dijaloga sa novim zahtjevima Prištine, Simić je rekao da bi se na to "grohotom nasmijao" da se ne radi o sudbinama stotine hiljada Srba, ali i svih na prostoru Zapadnog Balkana.

"To je lista želja kosovskih Albanaca u koju ni sami ne veruju i koju je nemoguće racionalno komentarisati", rekao je Simić.

Prema njegovim riječima, cilj je da se obesmisli dijalog do te mjere da zvanični Beograd kaže da tako neće da razgovara.

"Neke stvari su se promenile. Na čelu pregovaračkog tima je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je pokazao da je pritisak međunarodne zajednice kontraproduktivan. Previše toga smo žrtvovali da bismo bili robovi bilo kome", zaključio je Simić.

Тагови: