Potpredsjednik Srpske liste

Simić: Hapšenjem Stanišića počinje još veći pritisak na Srbe na Kosmetu

  • 21.07.2019. 21:41

Potpredsjednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da hapšenje Srbina Gorana Stanišića na administrativnom prelazu Jarinje ide u prilog činjenici, koju je iznio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, da će nakon ostavke Ramuša Haradinaja početi još žešći pritisak na Srbe na Kosovu i Metohiji.

"Srpska lista podržava stav da će državni organi povesti računa kako bi očuvali mir, ali i nastavili projekte za unapređenje Srba na Kosovu i Metohiji", rekao je Simić za TV "Prva". 

Govoreći o izjavi predsjednika skupštine samoproglašenog Kosova Kadrija Veseljija da vjeruje da će se optuženi pripadnici takozvane OVK vratiti nevini iz Haga, Simić je rekao da srpski narod previše čeka pravdu za svoje žrtve. 

"Srpska lista zahteva od svih međunarodnih činilaca da se odgovorni za sve zločine pronađu i sankcionišu", rekao je Simić. 

Odgovarajući na pitanje da li će Srpska lista učestvovati na eventualnim izborima na Kosovu, Simić je rekao da tu stranku na to obavezuje povjerenje dobijeno na nedavno održanim izborima za gradonačelnike četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije. 

"Uvek ćemo se boriti za svoj narod. Srpski narod želi legitimne predstavnike. Za Srpsku listu vlada /samoproglašenog Kosova/ je pala onda kada smo je napustili zbog poteza prištinskih zvaničnika", zaključio je Simić.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Наша Српска (Р)

    Емисија: Наша Српска (Р)

  • 13:25 Енерго клуб (Р)

    Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће? Наш нови формат ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.