Glavna sestra kovid-bolnice "Dr Dragiša Mišović"

Sestra koja brine o oboljelima: "Teško je gledati ljude kako se bore za vazduh"

  • 09.04.2020. 20:03

Glavna sestra kovid-bolnice "Dr Dragiša Mišović" o stanju u bolnici, ali i o onome što najviše pogađa zdravstvene radnike koji brinu o oboljelima od korona virusa.

Teško je, najteže, gledati ljude dok se bore za vazduh, kaže Nataša Bogunović, glavna sestra kovid bolnice "Dr Dragiša Mišović", i dodaje da je to ono na šta niko, pa ni zdravstveni radnici, koji i inače rade s teškim pacijentima, ne mogu da se "naviknu" i da budu ravnodušni.

Profesionalno, prema njenim riječima, nešto što je donio kovid-19 i sa čim takođe moraju sada da nauče da se nose svi u kovid bolnicama, jeste nepredvidivost toka i ishoda bolesti.

Bolest je, naime, takva da u svakom satu iznenada može doći do teških pogoršanja: "Nama je baš teško, mi smo sa hirurgije A, gdje se radi odlična hirurgija, i gdje su pacijenti dolazili u teškom stanju, a naši hirurzi su to rješavali i pacijenti su odlazili zadovoljni kući. Sada nam je baš teško, jer ne znamo ishod i treba da se prilagodimo na ta stanja kada su njihova pogoršanja", prenela je Bogunović.

U kovid bolnici KBC "Dr Dragiša Mišović" trenutno je hospitalizovano 259 pacijenata oboljelih od korone, a 40 je na respiratorima.

Тагови: