SRS

Šešelj se okrenuo protiv Vučića: On je odgovoran za sve loše u Srbiji

  • 10.07.2020. 10:00

Lider radikala Vojislav Šešelj na konferenciji za medije koju je održao poručio je da je revolt građana opravdan i da je Vučić odgovoran za sve loše što se dešava u Srbiji.

"Veliki revolt građana Srbije je opravdan. Taj revolt se izražava kroz protestne skupove. Protiv smo upotrebe nasilja, izražavamo saosjećanje sa ranjenim policajcima, ali i sa građanima koji su povrijeđeni u policijskom nasilju", rekao je Šešelj.

Okomio se i na ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića zbog policijskog nasilja i napada na građane.

"Onaj koji je totalno odgovoran za sve loše što se dešava u Srbiji je onaj koji totalno drži vlast u svojim rukama. A to je trenutno Aleksandar Vučić. Vlast je pokazala smetenost i smotanost. Bila je nevješta u svom odgovoru na izazove koje je donijela epidemija virusa korona. Nije bila najgora ali je napravila dosta grešaka. Maltretirala je građane zamjerama preko svake mjere, a pred izbore omogućila i sportske susrete pred velikim brojem gledaoca", rekao je Šešelj.

Nastupi Šešelja su bili i očekivani nakon što stranka nije prešla cenzus. U prvom televizijskom nastupu nakon izbora Šešelj je jasno dao do znanja da nije zadovoljan rezultatima i uslovima izbora, a prst je uperio u predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Lider radikala je poručio i da smatra da tek održane republičke izbore treba poništiti.    

Тагови: