Ministar spoljnih poslova Srbije

Selaković: Za srpski narod važno da ustoličenje mitropolita prođe mirno

  • Извор: СРНА
  • 30.08.2021. 11:14

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković ocijenio je da je za 180.000 Srba koji žive u Crnoj Gori, ali i za cijeli region, važno da ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Јoanikija na Cetinju protekne mirno.

Selaković je rekao da bi volio da 5. septembra na Cetinju sve prođe u "Božijem miru, poretku i dostojanstveno" jer je to važno za sve, prije svega za Srbe koji žive u Crnoj Gori.

- To su naša braća i sestre. Mi sa njima gajimo ista osećanja. Svakome želimo mir i onima koji su etnički Crnogorci i onima koji su etnički Srbi i uveren sam će se iznaći snage i mogućnosti da ustoličenje prođe onako kako treba - rekao je Selaković za Televiziju "Pink".

Ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Јaonikija zakazano je za 5. septembar na Cetinju.

Tome su se suprostavile opozicione stranke predvođene, prije svega Demokratskom partijom socijalista Mila Đukanovića, nevladine organizacije i pojedinci, koje traže da se ustoličenje izmjesti sa Cetinja.

Mitropolija crnogorsko-primorska je saopštila da će se ustoličenje obaviti pod svodovima cetinjskog manastira, ali bez ranije planiranog svenarodnog sabora u želji da pruži maksimalan doprinos miru i stabilnosti Crne Gore i poštujući epidemiološke mjere.

Тагови:
  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.