Ostali bez struje

Sela oko Sjenice odsječena zbog snijega

  • 27.12.2020. 08:55

Snijeg na Pešteru pada više časova, a pojedina sela oko Sjenice su potpuno odsječena od glavnog puta, dok je oko 1.000 mještana zbog nevremena ostalo bez sturje.

"Meštani su u velikom problemu, a u pojedinim selima ostali su i bez medicinske pomoći, jer se šlogirao vozač saniteta i njega su jedva izvukli na glavni put da bi mu bila pružena neophodna medicinska pomoć", izjavio je Miljan Konatar iz Mjesne zajednice Bare na Pešteru za lokalnu agenciju Rina.

U Sjenici i na Pešteru je napadalo više od 30 centimetara snijega, a nešto manje na Kopaoniku i Zlatiboru, javio je RTS.

Više je automobila na prilaznim putevima planinskim centima na kojima ima ugaženog snijega, ali nema zastoja. Zimska služba je na terenu.

Snijeg je juče pao u Kruševcu, Požegi, Brusu, Užicu, Novom Pazaru, Ivanjici...

Hidrometeorološki zavod Srbije saopštio je da će danas biti oblačno, vjetrovito i malo toplije, mjestimično kiša, u planinskim predjelima snijeg.

Zavod je izdao upozorenje na jak jugoistočni vjetar koji će od danas do 30. decembra duvati u Južnom Banatu.

U Banatu je na snazi i narandžasti meteoalarm zbog vjetra, a žuti u Pomoravlju.

Košava će povremeno imati olujnu snagu sa maksimalnom brzinom od 24 do 28 metara u sekundi.

Najniža temperatura od minus jedan do tri, a najviša od tri na sjeverozapadu do devet stepeni na jugoistoku.

Prema izgledima za narednih sedam dana, do 3. januara očekuje se pretežno oblačno i toplije, vjetrovito, mjestimično kiša, u višim planinskim predjelima snijeg.

Temperatura znatno iznad prosjeka, do četvrtka, 31. decembra, najviše vrijednosti od 10 do 16 stepeni, zatim u manjem padu.

Тагови: