Osuđene majka i kćerka

Seksi dilerkama droge osam godina robije

  • 12.03.2019. 22:54

Viši sud u Čačku osudio je Svetlanu Popadić (47) iz Lopaša kod Požege i Nenada Stojanovića iz Valjeva (40) na po pet godina zatvora zbog neovlašćene proizvodnje i trgovine opojnim drogama, dok je Svetlanina ćerka Ana (25), pod istom optužbom, dobila tri godine robije.

Dokazima na pretresu utvrđeno je da je ćerka, po majčinom nagovoru, podstrekla nekadašnjeg vjeroučitelja i crkvenog pojca Zorana Marinkovića (44) da preveze drogu sa Kosmeta u Švajcarsku ili nađe nekoga za taj posao, uz obećanu nagradu od pet hiljada evra.

Utvrđeno je i da je Zoran Marinković angažovao sveštenika Milana Jordovića (42) da obavi ovaj posao. Oni su bili poznanici od ranije.

Prema dogovoru, kako je utvrdio sud, Svetlana je u Požegi svešteniku predala vozilo "folksvagen pasat", takođe im je obećala da ne mogu biti otkriveni, dala im novac za gorivo i obećala da će imati vezu i tokom puta i utovara.

Ta veza bio je osuđeni Nenad Stojanović. On ih je čekao na Kosovu, u mestu Leška, a zatim ih odveo do motela u Zvečanu, gde ih je ostavio na nekoliko sati, uzevši vozilo. Kada se vratio obavestio ih je da je roba ubačena u bunker.

Iste večeri, 27.februara prošle godine, policija je zaustavila vozilo i našla u bunkeru ispod sjedišta 52 paketa marihuane, ukupne težine 24.172 grama.

Marinković i Jordović će po nagodbi sa tužilaštvom biti u kućnom pritvoru.

Svetlana je prije više od osam mjeseci bila uhapšena zajedno sa D. B. (36) iz Požege, pošto je granična policija na prelazu Horgoš u njihovom automobilu pronašla 30 kilograma "skanka". Ona je, međutim, ubrzo puštena iz pritvora, jer je D. B. tada svu odgovornost preuzeo na sebe.

Inače, kod majke i ćerke, tj. u njihovom stanu, policija je tokom istrage pronašla 1.035 američkih dolara, 280 evra, 28.060 dinara, 50 kanadskih dolara, 70 konvertibilnih maraka i 40 švedskih kruna, za koje se sumnja da su stečeni prodajom narkotika.

Zanimljivije je međutim da je od njih zaplijenjeno šest automobila, a da su u njima specijalno bili napravljeni bunkeri za transport droge.
 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.