Kosovo

Sekretarica Olivera Ivanovića u pritvoru

  • 26.11.2018. 16:33

Kosovska policija odvela je sekretaricu ubijenog lidera Inicijative SDP Olivera Ivanovića, Silvanu Arsović.

Arsovićevoj je određen pritvor od 48 sati, rekla je za KoSSev Ksenija Božović, kojoj su to potvrdili advokati u Gračanici.

Kako javlja reporter Prve televizije iz Kosovske Mitrovice, kosovska policija je oko 10 časova nenajavljeno došla u prostorije GI SDP i odvela Arsovićevu. Kako saznajemo, ona je sprovedena u policijsku stanicu u Kosovskoj Mitrovici, a potom u Prištinu.

Potpredsednica SDP Ksenija Božović izjavila je za "Večernje novosti" da je Arsovićeva odvedena sa radnog mjesta da navodno dopuni izjavu u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića koju je ranije dala. Prema njenim saznanjima, ona se nalazi u Specijalnom tužilaštvu u Prištini. 

Arsovićeva je do sada dva puta davala izjave u vezi sa ubistvom Ivanovića, a ovoga puta, kako je rečeno "Novostima" , nije dobila nikakav poziv. 

Vijest je prenio i prištinski list Bota sot. 

Podsjetimo, u petak rano ujutro specijalne jedinice kosovske policije ROSU upale su na više lokacija u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i tom prilikom priveli četiri osobe, dok je peta osoba za kojom su tragali pobjegla. Riječ je o Milanu Radojičiću. Dvojica od privedenih su pripadnici kosovske policije, a jedan od njih bio je prvi na uviđaju na mjestu ubistva Ivanovića. 

Kosovska policija saopštila je da je akcija izvedena u okviru istrage o ubistvu Ivanovića, dok zvanični Beograd smatra da Priština nastavlja s provokacijama nakon uvođenja taksi od 100 na srpsku robu i propalog pokušaja učlanjenja u Inetrpol.