Čačak

Samohrana majka Nevena ponekad za troje djece ima samo kiflu

  • 21.01.2020. 19:20

Samohrana majka Nevena Šipetić iz Čačka živi sa troje maloljetne djece kao podstanar u teškim materijalnim uslovima. Jedini izvor prihoda im je dečiji dodatak koji iznosi 11.000 dinara i 4.000 dinara alimentacija za najstariju djevojčicu. Najveća želja za Šipetiće je sopstveni krov nad glavom, ali i posao za Nevenu.

Tridesetdvogodišnja Nevena živi u Ulici 406 u Košutnjaku dvije i po godine i za trošnu kućicu plaća mjesečno kiriju 90 evra. Ono što joj ostane novca nedovoljno je da prehrani djecu i plati ostale dažbine. Umjesto da se raduje sa troje lijepe i dobre djece, za Nevenu je svaki dan tužan i ispunjen brigom kako da preživi.

Najstarija kćerka Marija ima 11 godina i odlična je učenica petog razreda u OŠ "Vuk Karadžić", Magdalena ima 4 i po godine, a Marko 2 i po godine. Djeci za doručak Nevena ponekad kupi samo kiflu.

Najveću pomoć i podršku Nevena Šipetić ima od humanitarne organizacije Kolo srpskih sestara. Od njih dobijaju hranu, odjeću, obuću, igračke, ogrev. Bojana Jakšić, predsjednica organizacije, kaže da Nevenu pomaže 14 godina, mnogo prije nego što je dobila djecu.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je rekao da će grad sa privrednicima pomoći porodici Šipetić. On je podsjetio da će u ovoj godini iz gradskog budžeta za razna socijalna davanja biti izdvojeno 345 miliona dinara.

Među brojnim problemima Nevene Šipetić je i dug za struju od 45.000 dinara. Svaki dan strahuje da joj struju ne isključe. Teško je, ali bori se. Nada se zaposlenju da bar malo popravi ionako težak život, kao i pomoći dobrih ljudi, bar zbog djece.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.