Požarevac

Sahrana Mirjane Marković

  • 20.04.2019. 08:36

Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Marković biće položena danas u zajedničku grobnicu pored supruga Slobodana Miloševića, nekadašnjeg predsjednika Srbije i SR Јugoslavije, u dvorištu njihove kuće u Požarevcu.

Marko Milošević, sin Mirjane Marković, rekao je za BK televiziju da će sahrana biti obavljena u 15 časova, te da će njegovoj majci biti ispunjena želja da počiva ispod lipe, pored supruga.

Mirjana Marković preminula je 14. aprila u 77. godini u Moskvi usljed komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dvije operacije.

Markovićeva je bila doktor sociologije i lider Јugoslovenske levice, a od 2003. godine je živjela u Rusiji.

Bila je redovni član Ruske akademije društvenih nauka i gostujući profesor Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov i počasni profesor Univerziteta Lomonosov u Moskvi.

Rođena je 10. jula 1942. godine u selu Brežane nadomak Požarevca.

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина