Nenad Popović

Rusija spremna da se uključi u pregovore o Kosmetu

  • 23.12.2018. 12:50

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović rekao je da je Rusija spremna da se uključi u pregovore oko statusa Kosova, ako bi se SAD direktno uključile u taj proces i ako bi Beograd to zvanično zatražio od Moskve.

Nakon sastanaka sa zvaničnicima iz ruske Vlade i Savjeta Federacije Rusije, Popović je ocijenio da su jednostrani potezi Prištine, kao što je uvođenje taksi od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i usvajanje zakona o formiranju takozvane vojske Kosova, pokazali da EU "nema snagu da pruži garancije da će dogovori postignuti između Beograda i Prištine biti poštovani". 

"Ovim potezima Prištine i izostankom reakcije EU, sahranjen je Briselski sporazum. Sada nam je potreban novi format dijaloga Beograda i Prištine koji bi, umesto pod pokroviteljstvom EU, trebalo da bude vođen u okviru UN, uz posredovanje SAD, Rusije i Kine", istakao je Popović. 

Popović je naglasio da se Rusija snažno zalaže za primjenu Rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti UN koja Kosovo tretira kao sastavni i neotuđivi dio Srbije. 

"Rusija će nastaviti da pruža principijelnu podršku očuvanju međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije po pitanju Kosova", rekao je Popović.

Тагови:
  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.