Hapšenje na Kosmetu

RUSIJA reagovala na upad ROSU: Tražimo OSLOBAĐANJE I KAZNU!

  • 28.05.2019. 15:11

Rusija zahtijeva hitno oslobađanje uhapšenog ruskog građanina, pripadnika Unmika i kažnjavanje odgovornih za nezakonite akcije specijalnih snaga na Kosovu, poručio je predsjednik Komiteta Savjeta Federacije Rusije za međunarodne poslove Konstantin Kosačev.

"Pažljivo ćemo pratiti razvoj situacije i naravno tražimo hitno oslobađanje ruskog državljanina - pripadnika Unmika, a takođe i kažnjavanje odgovornih za nezakonite akcije specijalnih snaga ukoliko ovaj incident bude potvrđen dodatnim informacijama sa lica mjesta", napisao je Kosačev na svom "Fejsbuk" profilu.  

Rusko Ministarstvo inostranih poslova zatražilo je ranije danas od Unmika iscrpan izvještaj o hapšenju ruskog državljanina Mihaila Krasnoščekova i preduzimanje maksimalnih napora s ciljem njegovog hitnog oslobađanja. 

UNMIK je saopštio da sa uznemirenošću prati dešavanja na sjeveru Kosova, gdje su prilikom izvršavanja dužnosti uhapšena dva pripadnika ove misije.    

"Oba pripadnika Unmika su prevezena u bolnicu zbog povreda. Utvrđujemo tačne okolnosti /incidenta/ u saradnji sa svim međunarodnim agencijama na terenu, prenosi TASS.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм