Sastanak Čepurina i Vučića

Rusija osuđuje bahatost prištinskih vlasti 

  • 30.05.2019. 16:23

Rusija traži punu istragu napada na ruskog državljanina na sjeveru Kosova i kaznu za počinioce, te odlučno osuđuje nesumnjivu provokaciju koja je odraz arogancije i bahatosti prištinskih vlasti, rekao je ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin u razgovoru sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Čepurin, koji je sa Vučićem razgovarao o najnovijim provokacijama Prištine i nasilju nad Srbima na Kosovu i Metohiji, rekao je da je o zahtjevima Rusije upoznat generalni sekretar UN Antonio Gutereš, kao i Misija UN na Kosovu i Metohiji. 

On je naglasio da će Rusija nastaviti sa aktivnom podrškom Srbiji u zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta, posebno u međunarodnim organizacijama, saopšteno je iz pres službe predsjednika Srbije. 

Vučić je rekao da su prethodna dva dana bila veoma teška za Srbe na Kosovu i Metohiji i Srbiju, a da svi potezi Prištine ukazuju na to da neće ništa lakše biti ni u budućnosti. 

On je izrazio žaljenje što je ovom prilikom povrijeđen i službenik UN ruski državljanin Mihail Krasnoščekov, kome je poželio brz oporavak. 

Vučić je rekao da će Srbija istrajati u odbrani svojih državnih i nacionalnih interesa, a prije svega svog naroda na Kosovu i Metohiji. 

On je zahvalio Rusiji za pomoć u zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.