Leskovac

Roditelji nisu htjeli da svjedoče protiv sina, a onda je ubio oca sjekirom

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 06.09.2021.14:29

Protiv Aleksandra B. (40), osumnjičenog da je u petak sjekirom ubio svog oca Đorđa B. (68), prethodnih godina bilo je na desetine prijava za nasilje u porodici, ali roditelji nikada nisu željeli da to posvjedoče pred nadležnim tužilaštvom.

U Centru za socijalni rad u Leskovcu navode da je protiv Aleksandra više puta podizana optužnica za maltretiranje oca, majke i brata sa kojima je živio.

- Poslije policijske intervencije, nekoliko puta smo čitav slučaj proslijeđivali nadležnom tužilaštvu, ali su roditelji konstantno odbijali da svjedoče protiv sina i na tome se sve završavalo, nažalost, do ovog tragičnog čina. U našoj evidenciji imamo i to da su socijalni radnici u više navrata pokušavali da ubijede roditelje da svjedoče protiv sina nasilnika, ali su oni to kategorično odbijali - kaže za Kurir direktor Centra Predrag Momčilović.

Po njegovim riječima, u skoro 90 posto slučajeva nasilja u porodici u Leskovcu, žrtve odustaju od svjedočenja protiv nasilnika.

Aleksandar je tokom svađe u petak popodne oca oštricom sjekire udario u potiljačni dio glave nakon što ga je on u dvorištu prethodno gađao ciglom. Udarcem sjekire nanio mu povrede od kojih je, podsjetimo, čovjek preminuo na licu mjesta.

(Telegraf)

Tagovi: