Leskovac

Roditelji nisu htjeli da svjedoče protiv sina, a onda je ubio oca sjekirom

  • Извор: Телеграф
  • 06.09.2021. 14:29

Protiv Aleksandra B. (40), osumnjičenog da je u petak sjekirom ubio svog oca Đorđa B. (68), prethodnih godina bilo je na desetine prijava za nasilje u porodici, ali roditelji nikada nisu željeli da to posvjedoče pred nadležnim tužilaštvom.

U Centru za socijalni rad u Leskovcu navode da je protiv Aleksandra više puta podizana optužnica za maltretiranje oca, majke i brata sa kojima je živio.

- Poslije policijske intervencije, nekoliko puta smo čitav slučaj proslijeđivali nadležnom tužilaštvu, ali su roditelji konstantno odbijali da svjedoče protiv sina i na tome se sve završavalo, nažalost, do ovog tragičnog čina. U našoj evidenciji imamo i to da su socijalni radnici u više navrata pokušavali da ubijede roditelje da svjedoče protiv sina nasilnika, ali su oni to kategorično odbijali - kaže za Kurir direktor Centra Predrag Momčilović.

Po njegovim riječima, u skoro 90 posto slučajeva nasilja u porodici u Leskovcu, žrtve odustaju od svjedočenja protiv nasilnika.

Aleksandar je tokom svađe u petak popodne oca oštricom sjekire udario u potiljačni dio glave nakon što ga je on u dvorištu prethodno gađao ciglom. Udarcem sjekire nanio mu povrede od kojih je, podsjetimo, čovjek preminuo na licu mjesta.

(Telegraf)

Тагови:
  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)