Episkop Stefan 

Republika Srpska najsvetija srpska zemlja

  • 03.09.2018. 21:16

Vikarni episkop patrijarha srpskog Stefan je na otvaranju "Dana Srpske u Srbiji" u Beogradu, prenio blagoslov NJegove svetosti patrijarha Irineja i njegove želje da Republika Srpska i dalje bude najsvetija srpska zemlja.

Obraćajući se okupljenima na otvaranju manifestacije u Kombank dvorani, episkop Stefan je istakao da sada shvata da je Republika Srpska nešto najsvetije što su Srbi mogli dobiti u nesretnom ratu. 

"Kada je konačno 1995. godine Republika Srpska međunarodno priznata, svi mi rođeni na teritoriji današnje Federacije BiH bili smo jako ožalošćeni jer smo izgubili sve što je sveto, od zemlje, grada, sela, kuće, crkve, škole, pa do grobova i uspomena", rekao je episkop Stefan. 

U svojstvu izaslanika patrijarha srpskog Irineja, on je prenio njegove blagoslove i želje da Srpska i dalje bude najsvetija srpska zemlja. 

"Samo slobodna i jaka Republika Srpska je garant mira na ovim prostorima. Uvjeravam sve ljude da se ne plaše Republike Srpske, jer tu slobodu želimo svima. Bog je dao slobodu kao dar svakome čovjeku", naveo je episkop Stefan. 

On je dodao da prenosi uvjerenje patrijarha Irineja da je čovjek koji svojom posvećenošću i iskustvom, izborom ljudi oko sebe, čovjek koji najbolje pokazuje kako se brani i jača Republika Srpska upravo njem predsjednik Milorad Dodik. 

"Neka i ovaj večerašnji skup posluži kao podsjetnik svima nama, ma gdje u svijetu živjeli, da nas svetosavski zavjet obavezuje da živimo u slozi i miru sa svima i da nam je vasrsli Hristos mjera življenja", naveo je episkop Stefan. 

Manifestaciju "Dani Srpske u Srbiji" u Kombank dvorani u Beogradu otvorio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a svečanosti su prisustvovali predsjednik Skupštine Srbije Maja Gojković, princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević, ministri u vladama Srbije i Republike Srpske, akademici, direktor Predstavništva Republike Srpske Mlađen Cicović, kao i predstavnici Vojske i policije.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм