Udes kod Kruševca

Reanimirana beba rođena carskim rezom, majka kritično VIDEO

  • 10.01.2019. 11:59

Jedna osoba je poginula a tri su povrijeđene u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se oko sedam sati dogodila na Čokotinom brdu kod Kruševca.

Ljekari su porodili ženu, a beba se transportuje u KC Kragujevac. Kako je rekao načelnik antestezije, reanimacije i intenzivnog liječenja dr Savko Marković, J. M. je u izuzetno teškom stanju. 

“J. M. primljena je oko 8.15 ujutru. Reč je o trudnici u devetom mesecu trudnoće u izuzetno teškom opštem stanju, i vitalno je ugrožena. Radi se teškoj poli-traumi. Urađene su neophodne dijagnotističke procedure. Hitno je formiran tim hirurga i ginekologa, koji je doneo odluku da se uradi operativni zahvat, usmeren na spasavanje života i majke i deteta, s obzirom da su konstatovani patnje ploda i znaci unutrašnjeg krvarenja”, izjavio je Marković za "Novosti".

On je rekao da je beba rođena carskim rezom na putu u KC Kragujevac.

“Odmah po porođaju, beba je reanimirana. Uspostavljeni su zadovoljavajući vitalni parametri i u toku je njen transport u KC Kragujevac na dalje lečenje. Rezom je zaustavljeno i introabdomelno krvarenje pacijentkinje”, dodao je načelnik.

Marković je istakao da se ljekari bore za život J. M.

“Pacijentkinja se i dalje nalazi u teškom opštem stanju. Vitalni parametri su nezadovoljavajući, a borba za njen život se nastavlja u jedinici intenzivnog lečenja”, objasnio je on. 

Iz istog udesa u Jednicu intenzivnog liječenja hirurškog sektor N.T. (20). primljena je u relativno teškom opštem stanju sa znacima traumatskog stresa. 

"Odmah po prijemu urađene su adekvatne dijagostičko terapijske procedure. Riječ je o kontuzionim povredama grudnog koša. Opšte stanje je stabilizovano i van životne opasnosti je trenutno", izjavio je dr Marković.

Prema prvim saznanjima sa terena u udesu su učestvovali putničko vozilo i autobus “Jugoprevoza”-Kruševac. Autobus se, prema nezvaničnim informacijama, kretao regionalnim putem u pravcu od Kruševca ka Kaoniku.

Policija je poslije dva sata prekida otvorila saobraćaj na tom putu i to čini naizmenično, a intervencija vatrogasaca i dalje traje.

Тагови: