Razbijena organizovana kriminalna grupa koja je krijumčarila migrante iz Srbije u Austriju

  • 28.04.2021. 12:03

U Srbiji je danas uhapšena šestočlana kriminalna grupa osumnjičena za krijumčarenje migranata sa područja Vojvodine kroz Mađarsku do Austrije.

Uhapšene su osobe čiji su inicijali N.V, I.K, A.S, Ј.S, S.M. i D.M. koji je predvodio i sačinio plan djelovanja ove organizovane kriminalne grupe, koja se sumnjiči da je od februara do danas organizovala nedozvoljeni ilegalni prelazak državne granice za 41 migranta, kao i nedozvoljen tranzit kroz Mađarsku do Austrije.

Ova grupa se sumnjiče da je ilegalno prebacivala veći broj lica preko državne granice ostvarujući imovinsku korist po jednom stranom državljaninu - od 600 evra, saopšteno je iz Tužilaštva Srbije za borbu protiv organizovanog kriminala.

D.M. je organizovao strano lice, čiji identitet nije poznat, koje je regrutovalo migrante na području Vojvodine, zainteresovane za ilegalan tranzit do zemalja EU, pa ih je prebacivao na područje Mađarske u blizini državne granice.

Za to vrijeme pripadnici grupe iznajmljivali su vozila u rentakar agencijama na području Srbije, da bi nakon toga na području Mađarske prihvatali ilegalne migrante i prevozili ih kroz Mađarsku do Austrije i vršili ilegalan tranzit migranata.

Hapšenje je izvršeno prema nalogu ovog tužilaštva poslije višemjesečnog predistražnog postupka, a uhapšeni su osumnjičeni za krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.