Protest rezervista u Valjevu

Ratni veteran probio šaku ekserom

  • 08.08.2018. 21:14

Lider rezervista Ljubomir Bradić saopštio je da je lijevu šaku probio ekserom, u namjeri da radikalizuje štrajk glađu u koji je stupio sa osmoricom saboraca. 

Kako prenose Večernje novosti, pokazavši šaku između dva parčeta drveta, Bradić je rekao da to učinio za prava boraca, ratnih vojnih invalida, porodica poginulih učesnika ratova.

Na parčetu daske pričvršćene na lijevu šaku Ljubomira Bradića, napisano je “Živela Srbija. Ovo je početak pre kraja boračkih prava. Sada budite zadovoljni, tako se ne brine o svojim borcima. Stidite se!!!”

Štrajkači zahtjevaju ostavke ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zorana Đorđevića i državnog sekretara Negovana Stankovića, zbog neispunjenih obećanja i nerješavanja problema boraca. 

U štrajk glađu stupili su u ponedeljak, u prostorijama Udruženja boraca rata od 1990. godine grada Valjeva, u strogom centru grada. 

Borci traže isplatu ratnih dnevnica, liječenje teško oboljelih ratnih vojnih invalida bez uputa na VMA i u valjevskom Domu zdravlja onih koji nemaju zdravstvenu knjižicu. 

Zahtevaju istragu protiv onih koji su naplatili veliki novac na ime tužbi za diskriminaciju od kojih, kažu, borci nisu imali nikakve koristi. Traže i desetak radnih mjesta godišnje za djecu palih boraca, ratnih vojnih invalida i bolesnih i umrlih rezervista...

"Ni poslije kontakta sa predstavnicima ministarstva nisu ispunjena naša tri zahteva, protest će biti nastavljen, a slijedi još radikalniji štrajk," poručio je Bradić. 

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.