Marko i Marija Milošević

Rat Miloševićevih nasljednika: Nisu u najboljim odnosima, ne komuniciraju

  • 03.03.2020. 20:57

Nasljednici pokojnog predsjednika SRJ nisu u najboljim odnosima i slabo komuniciraju, a o važnim porodičnim pitanjima već dugo donose različite odluke.

Marko i Marija Milošević, djeca Slobodana Miloševića, bivšeg predsjednika SRJ, i Mire Marković, nisu u najbolji odnosima i slabo komuniciraju, saznaje Kurir od njihovih porodičnih prijatelja.

Da su nasljednici Miloševića razjedinjeni po važnim pitanjima, vidi se već neko vrijeme, a posljednja u nizu odluka koju je Marija povukla mimo brata tiče se otkazivanja punomoćja advokatu Zdenku Tomanoviću u postupku povodom otmice Slobodana Miloševića, dok je Marko Milošević, s druge strane, ostavio Tomanovića da ga zastupa. Marija i Marko Milošević imali su sukob i zbog kremacije i mjesta gdje će biti položena urna njihove majke.

- Marko i Marija Milošević slabo komuniciraju, nisu naročito bliski i slabo se čuju. Marija je osvetoljubiva i isključiva, a Marko nije. Potpuno su različiti - navodi izvor Kurira blizak porodici Milošević i dodaje: - Marija je uvijek više voljela Slobu, dok je za Miru govorila da je partizanka. S druge strane, Marko je bio posebno blizak sa majkom, bio je jako vezan za nju.

Prva pukotina u odnosu brata i sestre, koju je javnost dobila maltene na tacni, bio je raskol po pitanju toga da li će njihova majka biti kremirana i gde će biti položeni njeni ostaci. I dok je Marija bila protiv kremacije i da pepeo bude donijet u Požarevac, Marko je insistirao na tome. Na kraju, urađeno je onako kako je Marko predložio - Markovićeva je kremirana u Rusiji, a urna s pepelom je položena pored groba Slobodana Miloševića.

Otad o djeci Miloševića nije bilo mnogo vijesti, dok se prije dva dana advokatska kancelarija „Tomanović“ nije oglasila saopštenjem zbog obustave krivičnog postupka protiv bivšeg upravnika Okružnog zatvora u Beogradu Dragiše Blanuše (zbog otmice Miloševića iz Centralnog zatvora i isporuke Tribunalu). U saopštenju se, između ostalog, navodi da je Marija Milošević Tomanoviću otkazala punomoćje, ali da je još uvijek zastupnik njenog brata Marka Miloševića.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина