Branimir Nestorović

Raskrinkane vlasti Crne Gore o korona slobodnoj državi: "Oni nemaju laboratoriju za testiranje"

  • 01.06.2020. 20:51

Crna Gora sebe proglašava korona-fri državom i od ponoći 1. juna dozvoljava ulazak stranih državljana iz zemalja u kojima je stopa aktivnih slučajeva Covid-19 manja od 25 na 100.000 stanovnika.

Na toj listi Instituta za javno zdavlje trenutno su Slovenija sa 0,43 potvrđena slučaja na 100 hiljada stanovnika, Island 0,88, Hrvatska 2,34, Slovačka sa 2,93, Švajcarska sa 6,46, Albanija sa 7,12, Austrija sa 7,98, Norveška sa 8,1.

Posjetioci iz ostalih zemalja, među kojima je i Srbija, moraju da imaju negativan nalaz na PCR testu ne stariji od 72 sata ili idu u karantin od 14 dana.

O takvom stavu Crne Gore govorio je i doktor Branimir Nestorović, član Kriznog štaba u Srbiji, koji je rekao da ne razumije kriterijum Crne Gore koji Srbija navodno ne ispunjava, jer po tom kriterijumu mora da ima u jednom trenutku dvije ili tri hiljade oboljelih, što Srbija nikad nije imala.

"U kojoj laboratoriji su u Crnogorci radili PCR test, kada oni nemaju laboratoriju za testiranje?", zapitao se Nestorović i dodao da su oni radili samo brze, tzv. orijentacione testove.

Dakle, Nestorović je time raskrinkao vlast Crne Gore i njihovu tvrdu da su korona-fri država učinio besmislenom.

"Šta očekivati od države koja je izbrisali Njegoša iz lektire. Cijela ta priča (oko korone) je maksimalno ispolitizovana, kao i za Kosovo", dodao je Nestorović.