Premijer Albanije

Rama: Kosovo i Albanija će se ujediniti

  • Извор: Агенције
  • 26.11.2021. 16:21

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da vjeruje da će se Albanija ujediniti sa samoproglašenim Kosovom i da bi on glasao za to na referendumu.

Rama je dodao da ne zna kada će se to dogoditi.

"Ako me pitate hipotetički o mirnom referendumu o nacionalnom jedinstvu, prekršio bih zakon o tajnosti glasanja – kažem otvoreno, glasao bih za. U slučaju da pitate da li će se ovo desiti ili ne, pošto me provocirate, to će se desiti, kada – ne znam, ali će se desiti jednog dana", kazao je Rama na zajedničkoj konferenciji sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.

Rama je naglasio da onima koji tu njegovu izjavu mogu tumačiti kao "zahtjev" za stvaranje velike Albanije treba reći da se "gatarama ne sudi".

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da se o takvim istorijskim procesima ne može odlučivati i da se ne mogu određivati datumi i načini.

"Čini mi se da je više nerazumijevanja nego li nesporazuma po pitanju ujedinjenja Albanaca. To nije stvar koju mi biramo, to je kolektivna namjera koja nas bira, ne možemo da odlučujemo o takvim istorijskim procesima i da određujemo datume i načine", kazao je Kurti.

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм