Predsjednik Srpske liste

Rakić: Srpska lista neće ometati formiranje prištinskih vlasti

  • 30.01.2020. 16:03

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić danas je u razgovoru sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku Žozepom Boreljom rekao da ova stranka neće stajati na putu formiranju prištinskih institucija, kako bi što prije bile ukinute takse na robu iz centralne Srbije i nastavio dijalog Beograda i Prištine.

Rakić je istakao da je Srpska lista dobila podršku Srba na Kosovu i Metohiji kako bi zaštitila njihova prava i borila se za unapređenje uslova u kojima srpski narod danas živi, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske liste.

On je naveo da Srpska lista pozdravlja posjetu Borelja Prištini i veruje da će svojim autoritetom dati značajan doprinos normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Borelj se sastao i sa mandatarom za sastav nove vlade samoproglašenog Kosova Aljbinom Kurtijem, koji je visokom predstaniku EU prenio da dijalog Beograda i Prištine treba revidirati i nastaviti, uz posredovanje EU koja je potrebna regionu.

Kurti je na svom nalogu na društvenoj mreži "Tviter" naveo da je Borelj u svojoj prvoj posjeti Prištini naglasio da je ključ uspjeha u dijalogu u rukama obje strane i da EU očekuje što skorije formiranje nove vlade.

Ranije je najavljeno da će Borelj sutra doputovati u prvu zvaničnu posjetu Beogradu, gdje će se tokom dvodnevne posjete sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, predstavnicima političkih stranaka i civilnog društva.