Kosmet

Rakić: Izbori odlučujući za budućnost Srba

  • 06.10.2019. 10:58

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da su današnji vanredni parlamentarni izbori na Kosovu i Metohiji odlučujući za budućnost srpskog naroda, zbog čega je potrebno da ova lista osvoji svih 10 poslaničkih mandata.

On je naveo da je veoma važno da na ove izbore Srbi izađu u što većem broju i pokažu svima koji prijete i ucjenjuju da ih ništa neće uplašiti i niti pokolebati da ostanu i opstanu na tim prostorima.

"Kada Srbija zove, vidite kako to izgleda u Kosovskoj Mitrovici. Od rane zore su birači krenuli na birališta da daju svoj glas listi kojoj veruju", rekao je Rakić nakon glasanja u Tehničkoj školi u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

On je pojasnio da su ovi izbori odlučujući jer su sve političke partije iz Prištine svoju kampanju započele upravo u južnoj Kosovskoj Mitrovici, a slogan im je bio ujedinjene Mitrovice.

"Mi koji živimo ovde odlično znamo šta to znači. U južnoj Mitrovici ne živi nijedan Srbin i to ujedinjenje znači proterivanje srpskog naroda sa ovih prostora", istakao je Rakić.

On kaže da su ovi izbori važni i za Srbe južno od Ibra, koji žive u težim uslovima od Srba na sjeveru pokrajine i zavise od svoje države Srbije, koja obezbjeđuje oko 40.000 plata za te ljude, prenijeli su beogradski mediji.

"Ukoliko se desi da Srpska lista ne osvoji svih 10 mandata može se desiti da dođe i do masovnog proterivanja srpskog naroda južno od Ibra", naveo je predsjednik Srpske liste.

Rakić vjeruje da će OEBS, ukoliko danas posmatra izborni proces, stati na put bilo kakvim malverzacijama, ali i očekuje da će biti pokušaja da se nevažeći listići preusmjere na partije koje dolaze iz Prištine.

Potpredsjednik Srpske liste i kandidat za poslanika u kosovskom parlamentu Igor Simić poručio je da vjeruje u sabornost, jedinstvo i slogu srpskog naroda.

Simić kaže da je više hiljada interno raseljenih Srba sa Kosmeta stiglo autobusima u južnu pokrajinu da daju podršku Srbima na Kosovu i Metohiji u borbi koja im predstoji.

Rakić i Simić su predvodili veliku grupu Srba koji su se jutros okupili kod spomenika Knezu Lazaru i odatle zajedno krenuli na glasanje.

Građani Sjeverne Mitrovice glasaju na 27 biračkih mjesta, a pravo glasa ima ukupno 22.457 upisanih birača.

Prema prvim informacijama iz Izborne komisije za sjever Mitrovice, izbori za sada protiču u najboljem redu. 

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.