Popović i Čepurin saglasni

Putinova posjeta je veliki podstrek saradnji

  • 13.10.2018. 13:01

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin smatraju da je najavljena posjeta ruskog predsjednika Vladimira Putina Srbiji veliki podstrek za dalje unapređenje političke i ekonomske saradnje dvije zemlje.

Popović i Čepurin izrazili su uvjerenje da će ova posjeta doprinijeti snažnijem povezivanju tehnoloških kompanija iz Srbije i Rusije, kao i značajnijem privlačenju ruskih investicija u Srbiju u oblasti inovacija i digitalne ekonomije. 

Popović je zahvalio Rusiji i njenom predsjedniku Vladimiru Putinu na principijelnoj podršci koju pružaju Srbiji o pitanju Kosova i Metohije. 

"Tokom poslednje posete Moskvi sastao sam se sa visokim zvaničnicima Ruske Federacije, koji si mi preneli jasnu poruku da Rusija podržava svako rešenje za Kosovo koje podržava srpski narod i u skladu je sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244", istakao je Popović. 

Popović se prije dva dana sastao u Moskvi sa ruskim ministrom popljoprivrede Dmitrijem Patruševim sa kojim je razgovarao o povećanju izvoza srpske hrane i poljoprivrednih proizvoda na tržište Rusije, saopšteno je iz Popovićevog kabineta. 

"Vrata ruskog tržišta su potpuno otvorena za hranu i poljoprivredne proizvode iz Srbije. Razgovarao sam sa Patruševim o načinima kako da se finansijski podrži srpski izvoz u Rusiju. Uveren sam da će taj izvoz u budućnosti samo da raste", rekao je Popović. 

On je dodao da je ruska strana zainteresovana za inovaciona i IT rešenja koje Srbija razvija u oblasti poljoprivrede

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана