Simbolično ugradili dijelove mozaika

Putin na srpskom: Hvala na prijateljstvu VIDEO FOTO

  • 17.01.2019. 09:49

U zvaničnu posjetu Srbiji, četvrti put, stigao je predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin. Putina danas u Beogradu, između ostalog, očekuje svečani doček ispred Palate Srbija, sastanak sa Vučićem, kao i sa članovima Vlade, ali i posjeta Hramu Svetog Save, gdje se očekuje okupljanje velikog broja građana. Tokom posjete biće potpisan 21 sporazum, trećina je iz oblasti inovacija i digitalizacije.

19:40 Na kraju posjete, Vladmir Putin se na srpskom jeziku zahvalio građanima Srbije.

"Hvala, hvala na prijateljstvu", rekao je Putin na srpskom.

19:20 Aleksandar Vučić i Vladimir Putin obišli su kriptu Hrama, gdje su zapalili sveće. Predsjednici Srbije i Rusije su simbolično ugradili dijelove mozaika na kojem rade ruski ujmetnici.

19:00 Patrijarh Irinej dočekao je ispred Hrama Svetog Save Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

18:15 Sve je spremno za doček Putina i Vučića ispred Hrama Svetog Save. Na platou je više desetina hiljada građana koji uzvikuju "Putine, Srbine, Vučiću, Srbine!". 

16:27 Putin odlikovao Vučića Ordenom Aleksandra Nevskog.

"Ovu nagradu dobili su Knez Miloš Obrenović i Nikola Pašić, a sada ovaj orden zasluženo dobija i Aleksandar Vučić. Vašem ličnom učešću rusko-srpska saradnja posebno napreduje i mi visoko cjenimo to što radite. Želim vam uspjehe u daljem radu", rekao je Putin.

15.55 - Počeli su bilateralni sastanci članova delegacija u širem formatu. Očekuje se i potpisivanje bilateralnih dokumenata u prisustvu Putin i Vučića.

14.20 – U toku je sastanak dvojice predsjednika u užem formatu. Vučić je poželio dobrodošlicu ruskom kolegi uz poruku da je Srbija pouzdan partner Rusiji. Putin se zahvalio građanima Srbije na toplom prijemu.

14.15 – Aleksandar Vučić i Vladimir Putin su obišli izložbu Arhiva Srbije "Srpsko-ruske veze u dokumentima od 1804 do 1918".

14:02: Ispred Palate Srbija svečano dočeka predsjednika Rusije Vladimira Putina. Zvona na Hramu Svetog Simeona Mirotočivog zvone u čast ruskog predsjednika.

13.57: Iako je dolazak Vladimira Putina planiran oko 18 časova ispred Hrama Svetog Save građani se već polako okupljaju i prate program posjete na video bimovima.

13:45: Predsjednici Vladimir Putin i Aleksandar Vučić položili su vjence na Groblju oslobodilaca Beograda uz intoniranje himni Rusije i Srbije.

13.15: Predsjednik Rusije, Vladimir Putin, stigao je u Beograd gdje je svečano dočekan od strane predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

13.01:  Za posjetu predsjednika Rusije vlada izuzetno veliko interesovanje novinara, a iz Beograda će o posjeti Putina, njenim dimenzijama i porukama izvještavati gotovo 600 novinara, snimatelja i fotoreportera iz 160 redakcija, piše Tanjug.

12.52: Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović prisustvovala je u Beogradu potpisivanju ugovora između preduzeća "Infrastrukture železnice Srbije" i ruskih željeznica "RŽD internešnel" o novim projektima na Željeznici Srbije, vrijednih 230 miliona evra.

12:45: Četiti miga 29 su upravo dočekala avion predsjednika Putina koji je ušao u vazdušni prostor Srbije. Migovi ga prate u formaciji dijamant.

12.40: Dio ruske delegacije stigao je na Groblje oslobodilaca Beograda.

12.30 Brnabić: Možemo biti hab za ruske haj-tek kompanije

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija ima jedinstven potencijal da postane odličan hab za ruske visokotehnološke kompanije.

"Zahvaljujući našim izvanrednim kadrovskim potencijalima i bescarinskom izvozu, kako u Rusku Federaciju tako i u zemlje Evropske unije, mi imamo jedinstven potencijal da postanemo odličan hab za ruske visokotehnološke kompanije", poručila je Brnabićeva na prvom digitalnom dijalogu Srbije i Rusije, koji je organizovan u sklopu posjete ruskog predsjednika Vladimira Putina Beogradu.

Saradnja srpskih i ruskih visokotehnoloških kompanija je, napominje, od izuzetne važnosti za Srbiju, a posebno je značajno, kako kaže, što su neke od najinovativnijih ruskih kompanija, kao što su na primer "Rosatom" ili "Kaspersky" još ranije pokazale interesovanje za poslovanje u Srbiji.

"Tako da nemam sumnje da će današnja poseta doneti još mnogo sličnih rezultata", poručila je Brnabić.

12.20: Šarplaninac Paša kog će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pokloniti Vladimiru Putinu očekuje dolazak svog novog gazde u Beograd. Tromjesečno štene je upravo okupano i spremno za doček.

12.02: Vođa "Noćnih vukova" iz Srbije Saša Savić zajedno sa svojim prijateljima dočekaće predsjednika Rusije Vladimira Putina ispred Hrama Svetog Save.

11.50: Proba počasnih plotuna ispred Palate Srbija VIDEO

11.25:  Jedan od aviona koji je bio u pratnji predsjednika Rusije Vladimira Putina sletio je u Beograd.

11.22: Avion sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom nalazi se iznad Beograda.

11.05: Predsjednički avion Vladimira Putina sve bliži je Beogradu.

10.59: Avion sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom ušao je u vazdušni prostor Srbije.

10.52: Avion sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom približava se vazdušnom prostoru Srbije.

10.43: Predsjednički avion Vladimira Putina ušao je u vazdušni prostor Mađarske.

  

10.33: Sudeći prema servisu za praćenje letova u svijetu "Flajt radar", predsjednički avion Vladimira Putina  trenutno je iznad Slovačke.

10.13: Mjere obezbjeđenja podignute su na najviši nivo, angažovano je više od sedam hiljada pripadnika bezbjednosnih službi, a u prestonicu Srbije doputovali su i ruski bezbjednjaci.

09.47: Sudeći prema servisu za praćenje letova u svijetu "Flajt radar", predsjednički avion Vladimira Putina poletio je sa aerodroma Vnukovo u Moskvi ka Beogradu i trenutno je iznad Bjelorusije.

Let aviona možete da pratite ovdje

09.45: Za vrijeme posjete ruskog predsjednika Vladimira Putina Srbiji biće potpisan 21 sporazum i memorandum o razumijevanju, od čega će čak trećina biti iz oblasti inovacija i digitalizacije.

Plan posjete predsjednika Rusije:

Prva precizna satnica za javnost je u 12.45 časova kada je predviđena ceremonija svečanog dočeka ispred Palate Srbija, a u 13.05 časova planiran je sastanak u užem formatu Vučića i Putina.

U 14.05 časova planiran je sastanak delegacija Srbije i Rusije, a u 15.00 časova ceremonija razmjene potpisanih bilateralnih dokumenata u prisustvu dvojice predsjednika.

Za 15.15 časova predviđena je ceremonija na kojoj će Putin uručiti Vučiću Orden Aleksandra Nevskog.

Izjave za medije Vučića i Putina planirane su za 15.20 časova.

Od 18.15 do 18.45 časova predviđen je obilazak Hrama Svetog Save.

Sinoć je u Beograd doputovao šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм