Otputovao u Rusiju

Putin završio posjetu Beogradu 

20:48, 17.01.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Ruski predsjednik Vladimir Putin završio je zvaničnu posjetu Srbiji, a na aerodromu "Nikola Tesla" ispratio ga je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Putin je pred odlazak posjetio Hram Svetog Save na Vračaru zajedno sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Njegovom svetošću patrijarhom srpskim Irinejom. 

U Hramu Svetog Save oni su simbolično ugradili dijelove ruske i srpske trobojke na mozaiku sa likom Hrista na kojem rade ruski umjetnici, a Putin je obećao da će Rusija donirati još pet miliona dolara za ovaj hram. 

Nakon posjete Hramu, Putin je okupljenim građanima zahvalio za prijateljstvo, i to prvo na srpskom, a potom i na ruskom jeziku. "Hvala za prijateljstvo. Spasiba za družbu", rekao je Putin. 

Thumbnail

Brojna ruska delegacija na čelu sa predsjednikom Putinom boravila je danas u Beogradu, gdje je sa delegacijom Srbije potpisala 21 sporazum u prisustvu predsjednika dvije države. 

U Beogradu su se danas sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom sastali i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, proslavljeni režiser Emir Kusturica. 

Putin je danas uručio Vučiću Orden Aleksandra Nevskog za veliki doprinos u razvoju saradnje dvije države. Patrijarh Irinej poklonio je Putinu ikonu Svetog Save. Vučić je poklonio ruskom predsjediku štene šarplaninca Pašu. Ovo je bila četvrta posjeta Putina Beogradu i Srbiji.