Aleksandar Čepurin

Putin u januaru u Beogradu

14:33, 12.10.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin danas je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću prenio prijedlog ruskog predsjednika Vladimira Putina da u januaru posjeti Beograd.

Vučić je istakao da je za Srbiju izuzetna čast da ponovo ugosti predsjednika Putina i da će Beograd pokazati svu širinu srpskog gostoprimstva, saopštila je Služba predsjednika Srbije saradnju sa medijima. 

Na sastanku Vučića i Čepurina dogovoreno je da odmah počnu pripreme za ovu posjetu koja bi potvrdila tradicionalno prijateljstvo dvije zemlje i bratstvo dva naroda. 

Najavljeno je da će uskoro biti održana sjednica Mješovitog međuvladinog komiteta za saradnju da bi se pripremili konkretni zajednički projekti u oblasti ekonomske saradnje, a u interesu povećanja trgovinske razmjene između Srbije i Rusije. 

Vučić i Čepurin razmotrili su rezultate nedavne posjete Vučića Moskvi i ocijenili da je ona bila od velikog značaja za dalji razvoj svestrane saradnje Srbije i Rusije. 

Sagovornici su razgovarali i o regionalnoj situaciji, uz očekivanje da će svi na zapadnom Balkanu ostati posvećeni miru i stabilnosti, a, prema riječima Vučića, Srbija će uvijek težiti dobrim odnosima i saradnji u regionu.