Putin potvrdio Vučiću: U oktobru dolazim u Srbiju!

  • 14.05.2020. 19:56

Lider Ruske Federacije Vladimir Putin potvrdio je večeras u telefonskom razgovoru predsjedniku Aleksandru Vučiću da u oktobru dolazi u Srbiju, saznaju Novosti.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obavijestio je danas predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina o svim događajima u regionu – od situacije na Kosovu i Metohiji do progona sveštenstva Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srbije.

Vučić je u telefonskom razgovoru zahvalio ruskom predsjedniku što je iskazanom brigom za Srbiju i slanjem medicinske pomoći potvrdio izvanredne strateške odnose dvije zemlje.

"Srbija je privilegovana što ima iskrenog prijatelja kakav je Rusija, kao što sam i ja počastvovan našim ličnim odnosom međusobnog uvažavanja i poverenja", rekao je Vučić.

Vučić je obavijestio Putina da je donio odluku da, uz saglasnost ruske strane, odlikuje pripadnike tima Oružanih snaga Ruske Federacije koji su sa velikom predanošću pomagali u sprečavanju širenja virusa korona i pomogli da se za kratko vrijeme pod kontrolu stavi epidemija u najvećim žarištima.

Predsjednik Srbije izrazio je saosjećanje zbog žrtava virusa korona u Rusiji i rekao da je Beograd spreman da, ukoliko je potrebno u okviru svojih mogućnosti, pruži pomoć Rusiji u borbi protiv ove zarazne bolesti.

Dvojica predsjednika razgovarala su i o unutrašnjem oslikavanju Hrama Svetog Save u Beogradu i saglasili se da je neophodno uskoro nastaviti zajednički rad kako bi ova pravoslavna svetinja bila, uz pomoć Rusije, završena kako je planirano.

Vučić i Putin su izrazili očekivanje da će okolnosti uskoro dozvoliti razmjenu posjeta na visokom nivou i nastavak ranije planiranih međudržavnih kontakata.

Predsjednik Srbije iskazao je zadovoljstvo što je Dan pobjede nad fašizmom, uprkos odgađanju tradicionalne parade na Crvenom trgu u Moskvi, dostojno obilježen i što srpski i ruski narod, u duhu slobodarstva poštuju svoje heroje, ne dozvoljavajući falsifikovanje istorije.

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина