Predsjednik Rusije

Putin čestitao Vučiću Dan državnosti

  • 13.02.2019. 11:05

Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću dan Državnosti Srbije, 15. februar, i istakao da se u Moskvi visoko cijene odnosi strateškog partnerstva sa Beogradom.

Putinovo pismo Vučiću je danas uručio ambasador Rusije Aleksandar Čepurin.

"Poštovani gospodine predsjedniče, primite srdačne čestitke povodom nacionalnog praznika - Dana državnosti Srbije. U Rusiji se visoko cijene odnosi strateškog partnerstva sa Srbijom. Sa zadovoljstvom naglašavamo da se saradnja naših zemalja dinamično razvija u najrazličitijim oblastima", naveo je Putin u pismu.

Putin je u pismu zahvalio na toplom prijemu koji je njemu i ruskoj delegaciji priređen nedavno u Beogradu, saopšteno je iz Službe predsjednika Srbije za saradnju s medijima.

"Računam na nastavak našeg konstruktivnog dijaloga i zajedničkog rada na bilateralnoj i međunarodnoj agendi. Iskreno Vam želim dobro zdravlje i uspjehe, a bratskom narodu Srbije - blagostanje i prosperitet", naveo je Putin u pismu.

Vučić je zahvalio Putinu na čestitkama, te u razgovoru sa Čepurinom razmotrio pitanja bilateralne saradnje.

Na sastanku je izraženo očekivanje da će Međuvladina mješovita komisija za saradnju da konkretizuje dogovore postignute prilikom posjete predsjednika Putina Srbiji.

Čepurin je ponovio stav Rusije o pitanju Kosova i Metohije i istakao da je uvođenje taksi na srpsku robu neodgovoran korak Prištine koji je ugrozio dijalog i, prije svega, život Srba na Kosmetu.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)