Vojislav Šešešlj u Ćirilici

Prozapadna opozicija je nemoćna, oni su kao iscjeđen limun

  • 15.04.2019. 22:18

"Na protestima u Beogradu prozapadna opozicija je pokazala da nema snage. Sasvim je svejedeno je li bilo sedam hiljada ljudi, 10 hiljada ili 15 hiljada, to je beznačajno. Oni su sad kao iscjeđen limun," rekao je Vojislav Šešešlj, lider Srpske radikalne stranke.

Gostujući u Ćirilici, kod Milomira Marića, Šešelj je naveo da su prozapadne vlade eksperimentisale sa prozapadnom opozicijom.

"Šta se dobro desilo kroz sve ovo. Prvo definitivno se ujedinila, u jednoj akciji, ta prozapadana opozicija. Ovo više nije "Savez za Srbiju". Okupile su se i sve ostale prozapadne stranke, i ovog Sergeja Trifunovića, koji je uzeo stranku od onog Jankovića, tu je bio i Boris Tadić, Zoran Živković, svi su bili. Svi oni na okupu nisu mogli više, nemaju snage," rekao je Šešelj.
 
Kako kaže neki od njih imaju novac i mogu da opstanu, neki su se pokazali varvarskim potezima, poput Boška Obradovića, i oni ostaju. 

"Pitam se, šta će u tom Boris Tadić, po čemu on ostaje poznat u istoriji? Po tome što je isporučio Stojana Župljanina, Radovana Karadžića, Ratka Mladića i Gorana Hadžića Haškom tribunalu. Koštunica se ne pojavljuje, otišao je sa svojom sudbinom, beznačajan je. Tadić se i dalje pojavljuje, arlaukao je nad Beogradom. Izviždali su ga njegovi, jer su svjesni koliko im kvari posao, i njima je neupotrebljiv, ali ko će ga ubjediti u to. Čovječe sada si neupotrebljiv, izgubi se da te niko ne vidi," rekao je Šešelj.

On ocjenjuje da je  dobro što se desio ovaj skup i što je prozapadna opozicija bila na okupu.

"Režim je potukao izvršioce eksperimenta, a ne prave aktere. Ovo režimu daju predah, ali režim ne smije sad da upada u samozadovoljstvo. Pravi akteri će doći u sljedećoj predizbornoj kampanji, pred kraj ove godine ili početkom sljedeće. Režim mora da konsoludiuje izvršnu vlast, da odstrani sve ministre koji su skloni saradanji sa stranim ambasadama i kojima je preče otići po svoje mišljenje u američku ili englesku ambasadu neko kod Vučića, a ima takvih. Vučić zna bolje od mene ko su oni," rekao je Šešelj.
 

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)