Nebojša Stefanović

Prošle godine uništeno oko 18 hiljada komada ilegalnog oružja

  • 26.11.2018. 16:02

U Srbiji je u prošloj godini uništeno više od 18 hiljada komada ilegalnog oružja, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

On je naveo da je riječ o oružju koje je zaplijenjeno od izvršilaca krivičnih dijela ili su ga građani sami predali, a njegovo uništavanje sprovedeno je zajedno sa Kancelarijom EU. 

Stefanović je dodao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije od 2014. do ove godine realizovalo tri procesa legalizacije oružja, te da su od 1. juna prošle godine pooštreni zakoni. 

Prema njegovim riječima, za ilegalno posjedovanje naoružanja u Srbiji su predviđene krivične sankcije od dvije do 12 godina zatvora, prenijeli su beogradski mediji. 

On je na skupu "Ilegalna trgovina malokalibarskim i lakim naoružanjem i eksplozivnim materijama - mogućnost dalje saradnje" izrazio zahvalnost Švedskoj na pomoći srpskoj policiji u sprovođenju reformi. 

Ambasador Švedske u Srbiji Jan Lundin rekao je da je i ovaj skup odlična prilika da se utvrdi zajednička platforma za buduću saradnju u borbi protiv trgovine malokalibarskim i lakim naoružanjem, kao i eksplozivom. 

Prema njegovim riječima, saradnja Srbije i Švedske u oblasti policijskih reformi tokom prethodnih godina prerasla je u partnerstvo od kojeg obje strane imaju koristi.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)